IT adatmentő (archiváló) szolgáltatás

Legyen a vállalkozók védőangyala

… és a bevétel nem marad el!

A XXI. században az információ hatalom és üzleti vagyon. Ha egy vállalkozásnak nincsen megfelelő módon archiválva az informatikai eszközökön (számítógépeken) tárolt információs vagyona, akkor egy ingatlankár (pl. tűz, rablás) esetén előfordulhat az a helyzet, hogy a cég csődbe megy, mert nem tudja újjászerveznie a számára értékes ügyfélkapcsolatait, szállítási- és számlázási adatait, termékeivel- és szolgáltatásaival kapcsolatos publikált vagy csak félkész, fejlesztés alatt álló adatvagyonát.

Az IT adatmentő (archíváló) szolgáltatás / szakember ezt az igényt szolgálja ki és az azt teszi, hogy vállalja vállalkozók, cégek informatikai eszközök biztonsági mentését az ügyfél által kért adathordozóra. Ez lehet pendrive, CD, DVD, hordozható merevlemez (HDD). A szolgáltatás biztosítja a kiszállást, a biztonsági mentést és a biztonságos tárolást is.

Kategória: informatikai szolgáltatás

Kulcsszavak: adatmentés, archiválás, informatika, szolgáltatás

Szakmai végzettség: Nem szükséges végzettség, de az ügyfél előtti hitelesség szempontjából erősen ajánlott. A szolgáltatás tevékenysége autodidakta módon is elsajátítható, de informatikai affinitást igényel.

Célcsoport: Mérettől és tevékenységi körtől független vállalkozások, ahol nincsen informatikai feladatokra rendszeresített munkatárs, alvállalkozó vagy van, de nem rendelkezik a megfelelő, szakszerű tudással az IT biztonsági mentést illetően.

Pozícionálás: Úgy kell pozícionálnunk a szolgáltatást, hogy az ügyfélben bizalmat és szakmai hitelességet ébresszünk. Ez alapkövetelmény. Ezen felül olyan szolgáltatásokat kell kínálni, ami a piacon nem megszokott, így kitűnhetünk a többi szolgáltató közül:

  • éjjel-nappali rendelkezésre állás
  • olyan backup szerver üzemeltetése, amelyről az interneten keresztül biztonságosan lemásolható a visszaállítandó adat
  • ISO 9001 minőségbiztosítás illetve egyéb szabványokkal való rendelkezés

Befektetés mértéke: Kicsi – Közepes. Szakmai kompetencia szükséges, ennek hiányában a megfelelő tréning vagy oktatóanyag. Biztonságos és szabványos szerver és biztonsági másolatok tárolására alkalmas eszközpark. Adathordozók előre megvásárlása.

Nehézségi fok: Közepes, felelősségteljes.

Internet igény: Nem. Viszont kapcsolattartásra, levelezésre és marketingtevékenységre ajánlott.

Offline munka igény: Igen. Az ügyfelekhez ki kell szállni (kiszállási díj felszámolható) és probléma esetén azonnal rendelkezésre kell tudni állni.

Munka mellett: Munka mellett csak korlátozott szolgáltatásokat tud elvégezni, ami csökkentheti a szolgáltatás piacképességet és értékesíthetőségét. Munka mellett olyan esetben működhet, ha kizárólag hétvégeken vagy az esti órákban végez helyszíni kiszállást, biztonsági mentést és nem vállal azonnali rendelkezésre állást. Munka mellett még abban az esetben is működhet az ötlet, ha egy automata szoftver (pl. Cobian Backup) összegyűjti a mentéseket a számítógépekről.

Szoftver: Minimálisan operációs rendszer és vírusírtó program szükséges. Az irodai és egyéb szoftvercsomagokból ingyenest is be lehet szerezni. A szolgáltatás igényelhet olyan speciális szoftvereket, amelyek automata, időzített mentést végeznek el. Ezek közül van ingyenes is.

Eszköz: Számítógép, laptop (ajánlott), háttértárolók, adathordozók, mobiltelefon, a szolgáltatás jellege esetén mentések tárolására használható szerver.

HR erőforrás: Kezdetekben ön. Ha beindul a vállalkozás, akkor gondoskodhat szakmai segítségről. Átmenetként mindenképpen informatikai gyakornokokban, szünidős egyetemistákban, nyugdíjas hozzáértőkben és munkanélküliekben (állami támogatás) gondolkozzon.

Ajánlott haszonkulcs: Nem meghatározható.

Ajánlott vételár: Óradíj konstrukcióban: 2 000 forinttól. Havi díjas konstrukcióban pedig annak alapján, hogy havonta mennyi Mbyte adatot vállal biztonsági menteni. Havidíj konstrukcióban az ajánlott előfizetési díj: 5 000 Ft / 50 Mbyte / hó –tól.

Ajánlott értékesítési modell: Készítsen felmérést az adatmentési szokásokról és azt rendszeresen publikálja sajtóközleményben. Vezessen szakmai blogot a biztonsági mentésekről, az informatikai biztonságról. Keresse meg személyesen, direkt marketing (postai úton is) a célközönségnek számító cégvezetőket és ajánlja fel szolgáltatásait vagy csak ajánlja szakmai információforrásként a felmérés eredményét és a szakmai blogot. Adjon fel megtervezett kattintás alapú hirdetéseket és ügyeljen a megfelelő kulcsszavakra.

Az űrlap használatával szóljon hozzá!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.

Feliratkozás hírlevélre

Iratkozzon fel hírlevelünkre és minden héten megkapja a legújabb otthoni munka hirdetések listáját! Így nem marad le egy új lehetőségről sem.

E-mail cím:*
Név:*
Önszántamból iratkozom fel a címlistára:* igen